2016. május 8., vasárnap

Tanácsok menyasszonyoknak - koszorúslányoktól

Ti is észrevettétek, hogy manapság egyre fiatalabbak a lányok és a fiúk, akik házasságra lépnek egymással? Nos, az én környezetemben is egyre több az ilyen, idén nyáron két esküvőn is koszorúslány leszek, így kívülállóként sok mindent észreveszek és jegyzek magamnak, hogy, ha eljön az ideje mit tegyek és mit ne. Erről olvashattok a következőkben.

forrás


     1. Ne mindig az esküvő legyen a téma


Tudjuk, hogy éjjeletek és nappalotok is az esküvőszervezésről szól, de néha jó lenne, ha a koszorúslányaitokkal másról is tudnátok beszélni. Mert hidd el, mikor már a sokadik ötletet és panaszkodást halljuk, legszívesebben kifutnánk a világból. Jó áron vettél meg valami dekorelemet? Tök jó! De mivel minket nem érint (ergo, nem szervezünk esküvőt, résztvevők vagyunk), nem biztos, hogy kíváncsiak vagyunk rá.
forrás
     2. Költségek

Nem tudom, az ország melyik részén mi a szokás, de nálunk az, hogy ha koszorúslányt szeretnél, akkor kifizeted a ruhát, amit viselni fog az esküvődön. Mert, ha belegondolsz - bármilyen csúnyán is hangzik - a koszorúslány is az esküvői dekorációd része.
Jól gondold át, mekkora összeget szánnál arra, hogy kifizesd a koszorúslányok ruháját! Ha az összeg túl kicsi, inkább mondj le róluk, nem hiszem, hogy megsértődnek a barátnőid. Így is örülni fognak az örömödnek.
Ha mégis úgy döntesz, hogy csak egy részét tudod kifizetni a koszorúslányruhának, akkor időben szólj a koszorúslányaidnak, hogy mi a helyzet. Ebben az esetben véleményem szerint elégedj meg a konfekcióüzletből származó ruhával, hiszen csak egy részét fizeted te, a fennmaradót a lányok, és jó esetben később is szeretnék felvenni.
forrás

   3. Időpontok

Tudom, nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő dátumot, ami a Ti nagy napotok lesz. Néhány jó tanács, amit érdemes figyelembe venni a rokonság dátumain kívül:

  • Lesz valamikor a Ti dátumotok közelében valakinek születésnapja, aki igazán közel áll hozzátok? (Koszorúslány, tanú, barátnő...?)
  • Lesz valamikor a Ti dátumotok közelében valakinek évfordulója? Lehet ők már terveztek akkorra egy romantikus bezárkózást valamelyik wellnessparadicsomba.

forrás


Nektek vannak még tippjeitek a menyasszonyoknak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése