2015. október 21., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Álomlakás


Hogy mi is az a {Vigyázz! Kész! Posztolj!}? - Egy magyar blogger-kezdeményezés, amelyet Szilvi talált ki. Kéthetente jelentkezik a magyar bloggerközösség egy része adott témában posztokkal, mindenki a saját szemszögéből megközelítve azt. A csatlakozás módjáról ITT tudtok tájékozódni, az én posztjaimat pedig a menüsorban a VKP-ra kattintva olvashatjátok majd. 

Ez a poszt nem olyan lesz, amit vársz, ha azt olvasod: álomlakás. Ez ugyanis a heti témánk.

A helyzet az, hogy rohadtul megszívtuk. Hirtelen jött a hír, hogy október közepétől dolgozom, így nagyon gyorsan nekiálltunk albérletet keresni. Találtunk egy nagyon jót. Túl jót. másnap jöttünk, láttunk, fizettünk. Úgy volt, hogy 9 nappal később beköltözhetünk, addig a tulajdonos külföldön tartózkodik. Na most hétfőn jött a pofára esés, mert másnak nem tudom nevezni. A lakást nem csak mi vettük ki, hanem 2 másik ember is.

Azt hinnéd, most 2 másik emberrel osztozunk a lakáson. Hát nem. Kiderült ugyanis, hogy egy "ingatlaniroda" frissen "felvett" lányokkal adatja ki a lakást. Így felvesz 300+ ezer forintot, ami csak úgy eltűnik. A két srác, akikkel hétfő este a rendőrségen találkoztunk előtte nap szintén leraktak 300+ ezer forintot, így 2 nap alatt az "iroda" kaszált több mint félmillió forintot. Könnyű pénzszerzési lehetőség, nem?

Így most itt vagyunk, több, mint háromszáz ezer forinttal kevesebb pénzünk csak úgy huss, eltűnt. A tapasztalat: soha többet ingatlaniroda, csakis azonnal átvehető kulcsos lakás, tulajdonostól. Sőt, még az ingatlan tulajdonosi lapját is nézd meg!

Ui.: így most állatbarát albérletet keresünk, nem horror áron Budapesten. Szorítsatok, hogy találjunk valamit, és ne rövidítsenek meg minket újra.

4 megjegyzés:

 1. Basszus, ez nagyon gáz! Sajnálom, bár gondolom ez nem sokat segít :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Panna! :) A rendőrségen is voltunk, nem sok jót ígértek sajnos. Igazából annyira abszurd a helyzet, hogy kínomban már csak röhögni tudok az egészen. Szerencsére nagyon jófej családjaink vannak, akik segítenek rajtunk.

   Törlés
 2. hJÉzuuuuus!!!! Remélem tudtok találni hamar valamit! Nagyon sajnálom :( Én annyit olvasgattam ezekben a Fb-os albis csoportokban, hogy soha nem szabad előre fizetni... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rajta vagyunk az ügyön. :) Többek közt ezért sem tudok menni Digital Divasra. :( Sajnos túlságosan lenyűgöző volt a lakás...

   Törlés